+31 6 40111523 rinus@rbr-aannemers.nl

Hoe renoveer je een stadspand?

In en rond omgeving omgeving Amsterdam worden veel renovaties gedaan aan oude panden. Er zijn veel panden in de binnen stad van rond het jaar 1700. Dit zijn gebouwen die voorheen hebben gestaan op houten palen. Schade aan een pand moet slim en vroegtijdig gebeuren om schade aan uw woning en die van uw Buuren te voorkomen. Deze extra kosten en problemen gaan dan oplopen en dat wilt u ten alle tijden voorkomen.

Wat houd een renovatie in?

Een renovatie houd in dat de staat van de woning word aangepast aan de vernieuwde bouwkundige eisen. Hierbij blijven de karaktereigenschappen van de woning hetzelfde maar al het nodige wat vervangen gerepareerd of vernieuwt moet worden word wel gedaan. U kunt een renovatie doen omdat u een gebouw in ere wilt herstellen of omdat dit vanwege kosten en situatie voordeliger is.
Voorbeeld van een renovatie:
Uitzakking van uw woning kan lijden tot veel verschillende soorten problemen. Uw vloer kan bijvoorbeeld vervallen waardoor andere problemen Zig gaan voort doen. Veel panden in Amsterdam zijn scheef gebouwd en de vloeren zijn daardoor ook niet waterpas.

Renovatie advies

Laat uzelf voor de verbouwing goed adviseren over de geldende normen en wetgeving. Ga na welke voor welke premies u in aanraking komt en neem dit me in uw kosten overzicht. Als u zichzelf goed heeft voorbereid kunt u ervoor zorgen dat de bouw niet verstoord word vanwege onvoorziene kosten.
Voor het advies van een pand of appartement is belangrijk dat u een goede aannemer zoekt met ervaring in dit soort werkzaamheden. U kunt voor grote en kleine renovaties advies bij ons een aanvraag indienen over advies.

Hoe pak je een renovatie aan?

Het is belangrijk om samen met de aannemer een goed plan te maken van de aanpak van de klus. Slim renoveren is vragen om goede kennis van zaken. Hoe complexer de renovatie des te meer specialisme van partijen aanwezig moet gaan op de bouwplaats. Hierdoor is nodig dat deze gespecialiseerde partijen samen in goed overleg te werk gaan.

Monumentaal erfgoed

In en rondom omgeving Amsterdam is mogelijk dat de gemeente monumentaal erfgoed heeft op uw pand. De gemeente is heel opletten met verbouwing aan monumenten erfgoed. Vraag altijd goed na of hiervan spraken is. U kunt contact opnemen met gemeente en zij zullen u verder helpen en na gaan of hier spraken van is. Monumentaal erfgoed moet in eren hersteld worden en dat kan niet bij elk bouwbedrijf. Vraag daarom altijd na aan uw aannemer of hij een keurmerk hiervoor heeft.