+31 6 40111523 rinus@rbr-aannemers.nl

De badkamer waterdicht maken

Helaas komt waterschade in een badkamer vaak voor. Je kan waterschade aan een badkamer vaak herkennen aan een muffe geur en gele plekken in witte muren. Vroegtijdig waterschade verhelpen kan veel kosten besparen. De vloer van de badkamer waterdicht maken en de muren van de badkamer waterdicht maken is allebei belangrijk. Naarmate de waterschade in uw badkamer toeneemt word het herstel werkzaamheden van uw badkamer ook meer. Waterschade kan komen doordat de badkamer oud is. Na een periode van 10 jaar is het ook niet gek dat er een kit-naad gaat los gaat zitten en deze vervolgens niet meer goed afdicht. Ook is het mogelijk dat thermostaten en koppelingen gaan leken al is dit overigens meestal een teken van een niet goed geïnstalleerde of afgedichte koppeling.

Waarom het is belangrijk om uw badkamer goed waterdicht te maken?

Als u uw badkamer optimaal waterdicht maakt met de juiste producten is de kans dat je waterschade oploopt aanzienlijk verminderen. Het gebruiken van kimband en afdichting-pasta raden wij ook zeker aan om te gebruiken voordat u gaat tegelen.

Waar moet je op letten bij het waterdicht maken van uw badkamer?

Bij het waterdicht maken van uw badkamer is het erg belangrijk om de juiste producten te gebruiken op de voorgeschreven manier. Natuurlijk is het ook belangrijk om voor dat u begint met afdichten dat u eerst achter de oorzaak van een laakte achterhaald en vervolgens de schade hersteld. Begin daarom eerst met de herstel werkzaamheden.

Hoe maak ik mijn badkamer waterdicht?

Je maak de randen van de badkamer waterdicht met kinband en pasta. De eerste laag van de pasta strijkt u over de vloer en muur. Zorg ervoor dat oppervlakte waar u gaat werken eerst schoon zijn gemaakt en niet nat zijn. Als de eerste laag is gelegd kunt u beginnen met het leggen van de kinband. Het is handig als u deze eerst heeft opgemeten en uitgesneden zodat u snel te werk kunt gaan. Leg de kinband vlak en strak en zonder oneffenheden aansluit op de oppervlaken. Voeg vervolgens de tweede laag pasta toe.

Tips om waterschade in de badkamer voorkomen

Hoe kunt u waterschade aan uw badkamer voorkomen? Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. U kunt waterschade niet in alle gevallen voorkomen maar wat u wel kunt doen is uw badkamer onderhouden door hem te inspecteren.

Inspectie punten badkamer

1. Voegen

Kijk of de voeg geen schade heeft en geen water kan doorlaten. Als een voeg waterdoorlaat komt dit water onder de tegel bij de tegellijm. Dit kan op lange duur schade aanbrengen aan de lij.

2. Kitwerk

Controleer of de kit naden nog goed vastzitten door met een water sproeier tussen de kit en wand te komen. Kijk of dit is uitgedroogd, dit kan je zien aan scheurvormingen.

3. Kleurverschil

Als er kleurenverschil ontstaan in ondergronden en zichtbaren plekken kan dit komen door waterschade. Houd dit in de gaten en verf er niet overheen.

Tips die waterschade voorkomen

  • Wacht niet met het herstellen van de badkamer als dit nodig is
  • Vraag om advies van een bouwbedrijf voor het oplossen van een probleem
  • Vervang kit naden die niet meer goed zijn
  • Herstel voegen die niet goed meer afdichten
  • Verhelp lekkages aan leidingen meteen
  • Zorg voor een goede afzuiging in de badkamer