+31 6 40111523 rinus@rbr-aannemers.nl

Badkamer laten renoveren of verbouwen

Bij het bereken van de nieuwe badkamer kosten word er gekeken naar verschillende aspecten. Zo wegen bijvoorbeeld de locatie (i.v.m vervoer en parkeerkosten) mee, maar ook de smaak van de klant en keuze van materialen. Bij een badkamer renovatie zijn al snel alle gereedschappen nodig voor het kunnen klaren van de klus. Naast gereedschappen komen er ook veel verschillende materiaal soorten bij kijken. Bij een badkamer renovatie in en rondom Amsterdam zijn deze materialen en gereedschappen vaak moeilijk verplaatsbaar.

Voorafgaand aan de klus

Voorbereiding

Bij grote badkamer renovatie is de woning soms niet meer geschikt voor verblijf. Met de juiste aanpak van vervuilende bronnen kan dit wel verholpen worden. Wanneer materialen en gereedschappen niet meer nodig zijn op de klus word dit afgevoerd zodat de woning efficiƫnt gebruikt kan worden voor de verbouwing. Vaak is het zo dat wij een ruimte gebruiken voor gereedschappen en materiaal.
Bij de verbouwing in uw woning beschermen wij eerst uw vloer met een stucloper. Dit zorgt ervoor de de vloer beschermd is tijdens de verbouwing. Na de verbouwing word de stucloper verwijder en zo is er niks te zien van de verbouwing.

Voorafgaande van de klus word er tijdens de voorbereiding een materialen lijst gemaakt. Wij halen deze materialen bij goede leveranciers die altijd genoeg en goede kwaliteit voorraden hebben. Voor een snelle aflevering van materiaal en gereedschap kijken wij per locatie hoe dit logistiek het handigste is. Wij zijn ervaren met hijsmiddelen en hijskranen. Safety First, bij hijsen word de werkplek afgezet met afzet lint of pionnen. Door met genoeg mannen op de locatie te zijn kunnen wij een magazijn en gereedschapsopslag plaats in nom time plaatsen.

Stopkraan

Bij een badkamer renovatie is het belangrijk dat de de toevoer van warm en koud water stop gezet kan worden. Hiervoor worden vaak stopkranen gemonteerd in de buurt van de badkamer zelf. Helaas word deze kraan vaak uit kostenbesparing weg gelaten. Als dit het geval is word de hoofd-stopkraan van het huis of appartement dicht gedraaid zodat er voor een andere oplossing gezorgd kan worden. Warm water kan eenvoudig bij de CV ketel zelf dicht gedraaid worden.

Gericht slopen

Voor het slopen kan beginnen is het belangrijk dat de huidige cv leidingen worden bekeken net zoals de afvoerpijpen en elektra. Koppel of schakel deze eerst af voor de veiligheid. Voor het slopen gebruiken we machines die het werk licht en snel uitvoerbaar maken. We slopen niet te veel en probeer zo veel mogelijk te hergebruiken. Als het sloop werk gereed is word de werkplek schoongemaakt en al het puin in puinzakken afgevoerd.