+31 6 40111523 rinus@rbr-aannemers.nl

Hoe vind je een goede aannemer?

Een aannemer in omgeving Amsterdam zit vaak al volgeboekt. Aannemersbedrijven hebben een groot te kort aan personeel. Het vinden van een goede aannemer is tegenwoordig niet makkelijk omdat er een groot tekort is aan mensen inde bouw.

Hoe je zelf de juiste aannemer of bouwbedrijf gaat vinden.

Waar vind je een goede aannemer? Je kan zelf onderzoek doen via internet en kijken naar websites. Een website geeft de mogelijkheid om een goed beeld te krijgen van hoe iemand in de markt staat. Kijk goed bij de website waar de aannemer voor staat en vergelijk dat met je eigen kernwaarden. Een website zegt overigens helemaal niet alles omdat werk veelal gecreëerd word vanuit mond op mond reclame. Veel aannemers hebben daarom weinig tijd en zin in een goede website.

Kennis

Als je iemand in je nabije omgeving hebt met een bouwkundige achtergrond kan je vragen of hij of zij me gaat op gesprek. Door de juiste vragen te stellen kan je er achter komen waar iemand zoal kennis van heeft. Een goede aannemer heeft kennis van bouwprocessen en kan dus op al je vragen een juist antwoord geven.

Gebruik je netwerk

Vraag aan mensen in je omgeving of zij weleens een verbouwing hebben gedaan en hoe dit ging. Via via kom je al vaak bij de juiste persoon terecht voor jou klus. Ook is het hierdoor een bevestiging voor jou en weet je zeker dat de reversie die je hebt klopt.

Onderzoek doen naar reverenties

Kijk goed naar de reverenties van de aannemer en als het mogelijk vraag of je deze mag benaderen. Een goede aannemer heeft veel reverenties met goede foto’s. Vanwege privacy kan het zijn dat de locatie en opdracht gever niet vermeld staan dat is gebruikelijk.

De juiste aannemer voor de juiste klus

Het kan zijn de voor jou klus een gespecialiseerd bedrijf nodig is. Je kan beter gaan zoeken naar een bedrijf om extra duidelijkheid te krijgen. Als er bijvoorbeeld een verouderde elektrische installatie vernieuwen moet worden kan je beter zoeken naar een elektra technisch bedrijf in de buurt wat ook renovaties doet.

Tips voor het zoeken van de juiste aannemer.

  • Controleer reverenties
  • Gebruik je eigen netwerk
  • Vraag een kennis met een bouwkundige achtergrond om advies
  • Vraag of hij met een open calculatie progamma werk
  • Controleer review
  • Vraag of je een opdracht gever mag verifieren
  • Zoek bedrijfsgegevens op en controleer deze
  • Neem je tijd